با ما در ارتباط باشید

021-88492331

آموزش کابل کشی شبکه : بررسی نکات مهم کابل کشی شبکه

network cabling 02

کیفیت و راندمان هر شبکه کامپیوتری وابستگی زیادی به کیفیت کابل شبکه و نحوه کابل کشی شبکه دارد. اگر کابل شبکه نامرغوب یا نصاب شبکه بی تجربه و نا آشنا با استانداردهای کابل کشی شبکه باشد، شبکه راه اندازی شده با مشکلات متعددی روبرو شده و نتیجه حاصله با آنچه که در ابتدا برنامه ریزی شده است مغایرت خواهد داشت. پس توجه به اصول کابل کشی ساخت یافته هنگام کابل کشی شبکه ، تاثیر بسیار زیادی در کیفیت و طول عمر شبکه خواهد داشت. اگر نصاب شبکه هنگام نصب به استاندارد های کابل کشی ساخت یافته توجه نموده و شبکه را بر اساس آن استانداردها راه اندازی نماید، مدیر شبکه در طول حیات شبکه فوق به راحتی و بدون بروز هیچ مشکی قادر به راهبری، عیب یابی و توسعه احتمالی شبکه خواهد بود. 

طراحی نقشه شبکه

مهمترین گام در پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری، طراحی نقشه شبکه می باشد. داشتن یک نقشه شبکه که در آن جزئیات شبکه مورد نظر بطور کامل ثبت شده باشد و به تایید کارفرما رسیده باشد، موجب می شود تا از هرگونه دوباره کاری و هدر رفت زمان و منابع مالی جلوگیری شود. پس لازم است تا :

1 – ابتدا با حضور در محل پروژه، نقشه ساختمان را به همراه جزئیات دقیق آن تهیه نمایید.

2- طی یک جلسه مشترک همراه با کارفرما، با توجه به شرایط فیزیکی ساختمان محل اجرای پروژه، نقشه اولیه شبکه شامل محل قرارگیری اتاق سرور، محل نصب رک ها ، تعیین موقعیت دقیق مکان نصب پریزهای مربوط به هر کلاینت و … را بعد از انجام امکان سنجی های مورد نیاز ، پیاده سازی نموده و به تایید کارفرما برسانید.
3- با توجه به شرایط فیزیکی محیط ، نوع بستر شبکه را تعیین نمایید. بطور مثال استفاده از ترانکینگ، داکت، لوله پلی اتیلن، سقف یا کف کاذب، سینی کابل و …
4- روی نقشه ، بصورت دقیق ابعاد اتاق ها، طول عرض راهروها و … را ثبت کنید تا به کمک آن بتوان متراژ و تعداد دقیق تجهیزات مورد نیاز را محاسبه نمود.
5- طراحی شبکه را بگونه ای انجام دهید تا علاوه بر نیاز فعلی پروژه، در صورت نیاز در آینده بتوان تا حدی شبکه فعلی را توسعه داد . مثلا بتوان چند نود دیگر را در آینده بدون مشکل به شبکه اضافه نمود.

network structured cabling 01
iPhone New Tech 2

تامین تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

1- پس از تهیه لیست تجهیزات پسیو و اکتیو مورد نیاز، سعی کنید تا با توجه به شرایط مالی از مرغوب ترین برند ممکن که پاسخگوی تمامی نیاز های مجموعه مورد نظر است، استفاده نمایید.
2- همواره سعی کنید تا تمامی تجهیزات پسیو شبکه را از یک برند انتخاب نمایید.
3- کارکردن با کابل شبکه UTP بسیار ساده تر و اقتصادی تر از کابل های STP می باشد. پس تلاش کنید تا در صورت امکان، طراحی شبکه را به گونه ای انجام دهید که نیازی به استفاده از کابل های STP نباشد.
4- تجهیزات پسیو شبکه را با شرط تست فلوک از فروشنده بخواهید. متاسفانه به علت شرایط نامطلوب حاکم بر بازار و همچنین سودجویی برخی از فروشندگان، طیف وسیعی از تجهیزات تقلبی در بازار موجود می باشد بطوری که از لحاظ ظاهر به کالای اصلی بسیار نزدیک بوده  و تشخیص آن نیازمند داشتن تجربه بسیار بالایی است. پس در صورت تجربه نداشتن در این زمینه سعی کنید تا از همراهی یک کارشناس با تجربه بهره مند شوید.
5- در صورتی که در بستر شبکه مجبور به قرار دادن کابل برق و شبکه در کنار یکدیگر می باشید، حتما از کابل های فویل دار و یا فویل و شیلد دار استفاده نمایید.
6- در صورت امکان بهتر است قبل از شروع کابل کشی شبکه ، 90 متر از کابل شبکه خود را بریده و برای اطمینان ازفلوک پس بودن آن، کابل فوق را به همراه دو عدد از کیستون های خریداری شده ،به یکی از شرکت هایی که خدمات تست فولک ارائه می دهند، ارسال نمایید و از آنها تقاضا کنید تا تست فلوک از نوع پرمننت را روی کابل شما انجام دهند.

ترجیحا این تست را قبل از اینکه کل کابل و کیستون های  مورد نیاز خود را خریداری کنید، روی یک یا دو حلقه از کابل و تعدادی از کیستون ها که به عنوان نمونه ی تستی از فروشنده تهیه کرده اید ، انجام داده و در صورت تایید اقدام به خرید نمایید.

Fluke DSX2 5000 mahampardaz

چند نکته مهم قبل از شروع کابل کشی

1- سایز داکت، لوله ، ترانکینگ و هر بستر دیگری را که قرار است کابل شبکه در آن قرار گیرید را بگونه ای در نظر بگیرید تا به کابل های شبکه هیچگونه فشاری وارد نشود و آزادانه در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
2- در صورت استفاده از ترانکینگ، حتما از پارتیشن استفاده کنید تا کابل برق و شبکه را از یکدیگر جدا شده و کابل شبکه تحت تاثیر نویز کابل برق قرار نگیرد.
3 – در صورت استفاده از لوله ، حتما از دو لوله ، یکی برای عبور کابل برق و دیگری برای عبور کابل های شبکه استفاده نمایید. همچنین سعی کنید تا لوله ها کمی از یکدیگر فاصله داشته باشند.

نکات مهم هنگام کابل کشی شبکه

1- پس از نصب بستر قرارگیری کابل شبکه ( مثلا داکت یا ترانک ) حال نوبت کابل کشی شبکه می باشد. اولین نکته مهم در این زمان لیبل زدن ابتدا و انتهای کابل شبکه می باشد. این کار به ظاهر ساده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای درک بهتر فرض کنید در شبکه ای 100 رشته کابل شبکه وجود دارد که بدون لیبل می باشند. حال می خواهیم نقشه شبکه را ترسیم کنیم و در آن مشخص کینم که هر رشته کابل در چه مکانی قرار دارد. برای این کار باید به ازای اولین رشته کابل ( البته در بدترین حالت ) 99 بار تست انجام دهیم تا سر دیگر کابل شبکه را پیدا کنیم. حال حساب کنید که برای 99 رشته دیگر به چه میزان زمان نیاز خواهیم داشت.

2- همواره سعی کنید تا طراحی شبکه را به گونه ای انجام دهید که خوانایی شبکه ، دسترسی به نود ها و عیب یابی احتمالی، به ساده ترین شکل ممکن صورت پذیرد. به عنوان نمونه اگر تعداد نودهای شبکه زیاد بود علاوه بر لیبل گذاری ، می توان از کابل شبکه با رنگ های مختلف نیز استفاده کرد. همچنین می توان از پچ کورد هایی با رنگ های مختلف کمک گرفت. ( هر رنگ برای یک طبقه یا واحد )

data center server rack

3- دقت کنید تا در حین کابل کشی شبکه ، با شدت کابل شبکه را نکشید و در عوض مسیر حرکت کابل شبکه را به گونه ای آماده سازید که کابل شبکه بدون نیاز به هیچ فشار و کششی در مسیر حرکت کند. علت این همه توجه در این بخش، آن است که نباید سطح مقطع رشته های کابل شبکه تغییر کند. می دانیم که با کشیدن کابل شبکه ، در محل کشش، سطح مقطع رشته سیم های به هم تابیده داخل کابل شبکه کم می شود. پس با تغییر سطح مقطع سیم های کابل شبکه ، مقدار مقاومت سیم به ازای سیگنال ارسالی نیز در محل کشش تغییر خواهد نمود. از طرفی با تغییر سطح مقطع سرعت انتقال اطلاعات یا همان پهنای باند نیز کاهش خواهد یافت.

4 – هنگام کابل کشی شبکه دقت کنید که کابل شبکه دچار شکستگی ، پارگی و گره خوردگی و … نگردد.

5- سعی کنید مکان قرار گیری رک شبکه را به گونه ای تعیین کنید تا نسبت به سایر اجزای شبکه ، در نقطه مرکزی قرار گیرد و در نتیجه کابل کشی در کمترین حد ممکن خود صورت پذیرد. دقت کنید که مسیر عبور کابل های شبکه را به گونه ای طراحی کنید تا طول کابل های شبکه در حداقل ممکن باشد. از طرفی در حالت استاندارد نباید طول کابل شبکه از 90 متر بیشتر شود.

6- برای ارتباط بین طبقات به ازای هر لینک از دو کابل شبکه استفاده کنید. یکی زیر بار و دیگری به عنوان پشتیبان تا در صورت بروز مشکل بتوان به سرعت شبکه را به حالت نرمال بازگردانده و بدون از کار افتادن شبکه به عیب یابی به پردازیم.

7- در رک و اتاق سرور از لامپ کم مصرف و لامپ مهتابی به علت ایجاد نویز استفاده نکنید.

 لطفا هرگونه پیشنهاد، انتقاد و یا اصلاحیه خود را در رابطه با مطلب فوق، به آدرس ایمیل  info@mahampardaz.com  ارسال فرمایید.

کلمات کلیدی
کابل کشی شبکه ، نکات مهم در کابل کشی شبکه ، انواع کابل شبکه ، تست فلوک ، نصب و راه اندازی شبکه
برچسب ها
استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.
مقالات مرتبط
کابل فیبر نوری | آموزش کابل کشی شبکه
یکی از سئوالات مهم برای مدیران شبکه آن است که در کدام بخش از شبکه از کابل شبکه مسی و در کدام بخش، از کابل فیبر نوری استفاده شود. یافتن پاسخ این …
پچ کورد 50 سانتی متر نگزنس Cat6 UTP
/5
تومان