با ما در ارتباط باشید

021-88492331

پچ پنل فیبر نوری چیست ؟

پس از مطالعه این مقاله شما قادر خواهید بود تا به سئوالات زیر پاسخ دهید :

  1. پچ پنل فیبر نوری چیست ؟
  2. چرا از پچ پنل فیبر نوری در شبکه استفاده می شود ؟
  3. پچ پنل فیبر نوری از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
  4. انواع پچ پنل فیبر نوری با توجه به محل نصب پچ پنل کدام است؟
  5. مزایا و ویژگی های استفاده از پچ پنل فیبر نوری شامل چه مواردی می باشد؟

اگر شما در حال برنامه ریزی برای نصب و راه اندازی شبکه ای هستید که تجهیزات شبکه متنوع، کابلهای فراوان و … را در خود جای می دهد و قرار است این شبکه برای مدت طولانی به عنوان بخش مرکزی شرکت شما وظیفه برقراری ارتباطات را بر عهده گیرد و با توسعه شرکت و ایجاد نیازهای جدید، بتوان شبکه فوق را با حداقل هزینه و در زمان کوتاهی (با توجه به شرایط جدید ) توسعه داد، قطعا باید از تجهیزاتی استفاده کنید که به شبکه شما انعطاف پذیری بالایی در برابر تغییرات احتمالی افزوده و در عین حال امنیت ، نظم ، زیبایی و سرعت دسترسی به تجهیزات مختلف را ارتقا دهد.

از جمله این تجهیزات می توان به انواع مختلف پچ پنل فیبر نوری اشاره نمود. 

پچ پنل فیبر نوری چیست؟

پچ پنل فیبر نوری یکی از تجهیزات شبکه پر کاربرد، جهت نگهداری و محافظت از اتصالات فیبر نوری می باشد. استفاده از پچ پنل فیبر نوری سبب می شود تا اتصالات فیبر امن تر، منظم تر، قابل دسترس تر و انجام تغییرات و تعمیرات مورد نیاز، سریعتر و کم هزینه تر صورت پذیرد.

زمانی که از پچ پنل فیبر برای نگهداری و محافظت از تارهای فیبر نوری استفاده می کنید، امکان آسیب دیدن و شکسته شدن تصادفی تارهایی که به یکدیگر فیوژن شده اند به حداقل ممکن رسیده و طول عمر شبکه افزایش می یابد. در نتیجه هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات شبکه کاهش یافته و مدیر شبکه زمان خود را صرف ارائه سایر سرویس های مورد نیاز می نماید.

ساختار پچ پنل فیبر نوری

  1. بدنه اصلی یا پوسته بیرونی پچ پنل
  2. پنل یا بلنک های مخصوص نصب آداپتور ها
  3. آداپتور های فیبر نوری مورد نیاز برای برقراری ارتباط
  4. کاست فیبر نوری جهت نگهداری تارهای فیبر فیوژن شده
  5. سینی داخلی پچ پنل که معمولا متحرک بوده و برای نگهداری کابل فیبر  نوری ، کاست و پنل آداپتور ها مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای استفاده از پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری 6 پورت دیواری | هوزینگ باکس 6 پورت

استفاده از پچ پنل فیبر نوری در شبکه ویژگی ها و مزایای متعددی به همراه خواهد داشت. از جمله مزایای استفاده از پچ پنل فیبر نوری می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  1. یک نقطه مرکزی جهت گردآوری همه فیبرهای نوری ایجاد می نماید.
  2. به دلیل متمرکز کردن فیبرهای نوری در یک نقطه، مدیریت شبکه آسان تر می شود.
  3. با استفاده از پچ پنل فیبرنوری ، به شبکه خود نظم و زیبایی خاصی را اضافه خواهید کرد.
  4. عیب یابی و رفع عیوب احتمالی در شبکه فیبر نوری ، در صورت استفاده از پچ پنل فیبر ، آسان تر انجام می شود.
  5. ساختار فلزی پچ پنل فیبرنوری به گونه ای طراحی شده است که حداکثر حفاظت از تارهای فیبرنوری را به عمل می آورد.
  6. به راحتی می توان بر عملکرد شبکه فیبرنوری نظارت نمود و توسعه شبکه با حداقل هزینه و در کمترین زمان امکان پذیر خواهد بود.
  7. پچ پنل فیبر نوری سبب خواهد شد تا خوانایی شبکه بهبود پیدا کند. این ویژگی به مدیر شبکه کمک می کند تا در هر لحظه بتواند تعیین کند، هر تار فیبر نوری در کدام بخش از شبکه مورد استفاده قرار گرفته است و وظیفه برقراری ارتباط کدامیک از تجهیزات شبکه را بر عهده دارد.

 

انواع پچ پنل فیبر نوری

 پچ پنل های فیبر نوری در دو گروه اصلی زیر دسته بندی می شوند:

  1. پچ پنل فیبر نوری دیواری ( wall mount )
  2. پچ پنل فیبر نوری رکمونت ( Rack mount )

 

1. پچ پنل فیبر نوری دیواری ( wall mount )

این نوع از پچ پنل ها ، غیر رکمونت بوده و جهت نصب بر روی دیوار می باشند. در حالت عادی، ظرفیت این نوع پچ پنل 12 رشته یا تار فیبر نوری ( 6 پورت ) می باشد. این نوع پچ پنل با عنوان باکس دیواری نیز معروف می باشد.

2. پچ پنل فیبر نوری رکمونت ( Rack mount )

همانطور که از نام این نوع پچ پنل مشخص است، قابل نصب در رک های استاندارد شبکه بوده و در انواع مختلف ریل دار، ثابت و در ظرفیت های مختلف ( از لحاظ تعداد رشته یا تار فیبرنوری ) قابل ارائه می باشند. در حالت نرمال پچ پنل های فوق دارای 12 ، 24 و 48 پورت بوده و از لحاظ ابعاد، در مدل های 1 یونیت و 2 یونیت قابل عرضه می باشند.

عوامل موثر در قیمت پچ پنل فیبر نوری

  1. دیواری یا رکمونت بودن پچ پنل
  2. ثابت بودن یا ریل دار بودن ( متحرک بودن ) پچ پنل
  3. لودد بودن پچ پنل : یعنی پچ پنل به همراه یک سری کامل از آداپتور های فیبر ارائه شود.
  4. ضخامت و جنس ورق بدنه که سبب افزایش یا کاهش استحکام پچ پنل فیبر نوری می باشد.
  5. ظرفیت پچ پنل : تعداد پورت ها یا حداکثر تعداد تار های فیبر نوری قابل نگهداری در پچ پنل فیبر نوری
  6. متعلقات همراه پچ پنل فیبر نوری شامل کاست فیبر نوری ، گلند ، بست نگهدارنده کابل ، کریمپ، پیچ و مهره

راهنمای خرید پچ پنل فیبر نوری : مهمترین نکات هنگام انتخاب پچ پنل فیبرنوری

  1. محل نصب پچ پنل : اگر محل نصب پچ پنل داخل رک می باشد، هم از پچ پنل دیواری و هم از پچ پنل رکمونت می توان استفاده نمود و اگر محل نصب بر روی دیوار است فقط از پچ پنل دیواری باید استفاده کرد.
  2. نصب پچ پنل در فضای باز : اگر قرار است از پچ پنل دیواری در فضای خارج از ساختمان استفاده کنید دقت کنید که پچ پنل دیواری مورد نظر مخصوص نصب در فضای بیرون  (outdoor) باشد. یعنی دارای ip ی بالاتر از 50 باشد.
  3. اگر از پچ پنل های ایندور در فضای باز استفاده کنید به خاطر نفوذ گرد و غبار ، رطوبت ، حشرات ، نور خورشید و سایر عوامل فرسایشی موجود در محیط ، هم پچ پنل و هم فیبر نوری داخل آن ، دچار آسیب شده و با اختلال و قطعی ارتباط مواجه خواهید شد.
  4. ظرفیت پچ پنل ( تعداد پورت پچ پنل ) : قبل از خرید پچ پنل حتما تعداد تارهای فیبر نوری خود را شمارش کرده و پچ پنلی تهیه کنید که ظرفیت پذیرش آن تعداد تار فیبر نوری را داشته باشد.
  5. ترجیحا هنگام خرید پچ پنل ، پچ پنلی را انتخاب کنید که ظرفیت آن بیشتر از نیاز فعلی شما باشد تا اگر در آینده نیاز به  توسعه شبکه داشتید با مشکل مواجه نشوید.
  6. استفاده از پچ پنل ریل دار نسبت به پچ پنل بدون ریل ( پچ پنل با فریم ثابت ) سبب می شود تا فرآیند عیب یابی و انجام تعمیرات مورد نیاز ، به سهولت و با سرعت بیشتری انجام پذیرد.
  7. ترجیحا از پچ پنل هایی استفاده کنید که دارای کاست بزرگتر و جادارتری باشند. زیرا هنگام قرار دادن تارهای فیبر نوری فیوژن شده داخل آن به راحتی و بدون هیچگونه فشاری می توان آنها را داخل کاست فیبر نوری قرار داد.
  8. نوع آداپتور های قابل نصب بر روی  پچ پنل : یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب پچ پنل ، نوع کانکتورهای مورد استفاده در بستر شبکه است . مثلا اگر قرار است از پیگتیل LC یا ماژول فیبر LC استفاده کنید ، حتما پچ پنل فیبری تهیه کنید که قابلیت نصب آداپتور های LC را داشته باشد.
  9. رایج ترین آداپتور های مورد استفاده در پچ پنل های فیبر نوری ، آداپتور های  SC ، ST ، LC ، MTP می باشند.

علت عدم اتصال فیبر نوری بصورت مستقیم به تجهیزات شبکه

برای اینکه بتوانیم تارهای فیبر نوری را به تجهیزات شبکه متصل کنیم ، ابتدا باید لایه های محافظ روی کابل فیبر نوری را حذف کنیم تا به تارهای فیبر نوری دسترسی پیدا کنیم . تارهای فیبر نوری بسیار حساس و شکننده می باشند. یعنی اگر بصورت مستقیم و بدون حفاظ مورد استفاده قرار بگیرند، هر لحظه ممکن است شکسته و ارتباط بین مبدا و مقصد قطع گردد.

همانطور که می دانیم، وظیفه اصلی پچ پنل فیبر نوری، فراهم آوردن محیطی امن برای محافظت از تارهای فیبر نوری فیوژن شده می باشد .

( فیوژن یعنی جوش دادن تارهای فیبر نوری به یکدیگر مثلا تارهای کابل اصلی به پیگتیل ها

پس از پایان عملیات فیوژن و انتخاب آداپتور و پچ کورد فیبر نوری مناسب ، می توان با کمک پچ پنل فیبر نوری یک ارتباط ایمن و محافظت شده بین دستگاه های مبدا و مقصد ، برقرار نمود.

 لطفا هرگونه پیشنهاد، انتقاد و یا اصلاحیه خود را در رابطه با مطلب فوق، به آدرس ایمیل  info@mahampardaz.com  ارسال فرمایید.

کلمات کلیدی
انواع پچ پنل فیبر نوری ، OCDF ، تجهیزات فیبر نوری ، پچ پنل فیبر نوری چیست
برچسب ها
استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.
مقالات مرتبط
patch-panel-300
پچ پنل شبکه ، یکی از پرکاربردترین تجهیزات پسیو شبکه می باشد که برای سازماندهی و حفظ امنیت فیزیکی انواع کابل ، ایجاد نظم ، برچسب گذاری، دسترسی و عیب یابی سریع تر و آسان تر مورد استفاده قرار میگیرد.
سوئیچ KVM چیست
سوئیچ KVM دستگاهی است که به کمک آن مدیر شبکه می تواند با فقط یک مانیتور، کیبورد و ماوس تعداد زیادی کامپیوتر و سرور را مدیریت نماید
کیستون شبکه چیست
کیستون نوعی کانکتور مادگی بوده که به عنوان یک رابط بین کابل شبکه و تجهیزات مختلف شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق کابل شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
network-cable-300
معرفی انواع کابل شبکه و نحوه سربندی کابل شبکه
RACK-mount-LCD-KVM
استفاده از کنسول مانیتور دو مزیت اصلی به همراه دارد. اول مدیریت چندین سرور با استفاده از یک کنسول مانیتور و دومین مزیت، صرفه جویی در هزینه و فضای اختصاص یافته در رک می باشد.
کیس رکمونت 4 یونیت atx
/5
تومان