با ما در ارتباط باشید

021-88492331

کیستون چیست ؟

استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.

کیستون چیست؟

یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات شبکه ، کیستون شبکه یا پریز شبکه می باشد. این قطعه در واقع نوعی کانکتور مادگی بوده که بوسیله آن، تجهیزات مختلف شبکه می توانند داده های خود را ( که با کمک پروتکل اترنت موجود در کارت شبکه ، به سیگنال های الکتریکی قابل ارسال بر روی کابل شبکه تبدیل شده اند ) روی کابل شبکه قرار داده و به سمت یکدیگر ارسال نمایند.

به بیان ساده تر ، کیستون شبکه ، یک رابط بین کابل شبکه و تجهیزات مختلف شبکه بوده که امکان ارسال و دریافت اطلاعات از طریق کابل شبکه را فراهم می آورد.

تاریخچه پیدایش کیستون شبکه

تاریخچه استفاده از کیستون شبکه را می توان به سال 1979 میلادی و در یکی از پروژه های شرکت AMP جستجو نمود. در آن سال شرکت AMP اولین کیستون Cat 3 را برای استفاده در سیستم کابل کشی ساخت یافته خطوط تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد. بعد ها به علت سهولت استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری نیز مورد استفاده قرار گرفت.

با این حال، طرح فعلی که امروزه با عنوان کیستون شبکه نامیده می شود، 16 سال بعد یعنی در سال 1995 ، توسط اداره ثبت اختراعات ایالات متحده ( ICCC ) ، به ثبت رسید و این واژه به آن اطلاق گردید.

دسته بندی کیستون های شبکه

کیستون های شبکه را می توان از چند دیدگاه دسته بندی نمود.

 1) دسته بندی اول مربوط به محل نصب یا به کارگیری کیستون می باشد. کیستون ها را می توان در انواع مختلف پچ پنل ، باکس های روکار (جهت نصب روی دیوار) ، باکس های توکار (جهت نصب داخل دیوار) یا باکس های کف خواب، فیس پلیت های مختلف (جهت نصب روی ترانکینگ) مورد استفاده قرار داد. نکته مهم در هریک از موارد فوق آن است که باید از کیستون مختص به محل نصب مورد نظر استفاده شود در غیر اینصورت کیستون در جای خود قرار نگرفته و عمل نصب تجهیزات شبکه را مختل می نماید.

2) دسته بندی دوم مربوط به نوع کیستون از لحاظ رده بندی یا category می باشد. کیستون های شبکه بر اساس این دیدگاه در یکی از  گروه های Cat5 , Cat5e , Cat6 ,Cat6A , Cat7 , Cat7A , Cat8 قرار می گیرند.

3) دسته بندی سوم مربوط به انواع کیستون از نظر جنس بدنه آن می باشد. کیستون های به دو گروه فلزی و تمام پی وی سی تقسیم می شوند. 

زمانی که کابل های شبکه از کنار کابل برق عبور می کند نیاز است تا در سرتاسر شبکه سیستم ارتینگ بصورت صحیح برقرار گردد. در این حالت حتما باید از کیستونهای فلزی استفاده نمود تا سیم ارت کابل شبکه به بدنه فلزی کیستون متصل شده تا مسیر عبور جریانات القایی تا چاه ارت کامل شود. 

4) دسته بندی چهارم مربوط به انواع کیستون از نظر زاویه یا جهت قرار گیری کابل شبکه زمان پانچ کیستون می باشد. از این دیدگاه ، کیستون شبکه به دو گروه ، کیستون های 90 درجه و کیستون های 180 درجه تقسیم می گردند.

در کیستون شبکه 90 درجه ( تصویر بالا ) کابل شبکه بصورت عمود بر کیستون قرار گرفته و به آن پانچ می شود. این نوع کیستون بیشتر در پریز های رو کار و یا ترانکینگ مورد استفاده قرار میگیرد.

در کیستون 180 درجه (تصویر پایین ) کابل شبکه از پشت به کیستون پانچ می گردد. این نوع از کیستون بیشتر در پچ پنل ها مورد استفاده قرار میگیرند.

نحوه نصب کیستون شبکه

معمولا بر روی هر کیستون یک جدول رنگی وجود دارد تا نصاب به کمک آن بتواند به راحتی اتصال کابل شبکه روی کیستون را انجام دهد. این جدول رنگی شامل دو ردیف رنگی که بیان گر class A و class B است، می باشند.
تنها نکته ای که هنگام نصب کیستون باید رعایت کنید آن است که در هر یک از شیار های کیستون سیمی را که رنگ بندیش با رنگ بندی چاپ شده کنار آن شیار یکسان است، قرار داده و با آچار پانچ ، سیم را بین تیغه های داخل شیار فشار دهید تا اتصال آن با کیستون برقرار شود.

منابع

 لطفا هرگونه پیشنهاد، انتقاد و یا اصلاحیه خود را در رابطه با مطلب فوق، به آدرس ایمیل  info@mahampardaz.com  ارسال فرمایید.

کلمات کلیدی
keystone jack ، کیستون شبکه ، پریز شبکه ، انواع کیستون ، کیستون باکس ، Keystone Cat6 ، کاربرد کیستون ،
برچسب ها
استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.
مقالات مرتبط
patch-panel-300
پچ پنل شبکه ، یکی از پرکاربردترین تجهیزات پسیو شبکه می باشد که برای سازماندهی و حفظ امنیت فیزیکی انواع کابل ، ایجاد نظم ، برچسب گذاری، دسترسی و عیب یابی سریع تر و آسان تر مورد استفاده قرار میگیرد.
سوئیچ KVM چیست
سوئیچ KVM دستگاهی است که به کمک آن مدیر شبکه می تواند با فقط یک مانیتور، کیبورد و ماوس تعداد زیادی کامپیوتر و سرور را مدیریت نماید
network-cable-300
معرفی انواع کابل شبکه و نحوه سربندی کابل شبکه
پچ پنل فیبر نوری چیست
پچ پنل فیبر نوری تجهیزی است که اتصالات حساس فیبر نوری را در خود نگهداری می کند. به کار بردن این وسیله در شبکه ویژگی ها و مزایای متعددی به همراه خواهد داشت.
RACK-mount-LCD-KVM
استفاده از کنسول مانیتور دو مزیت اصلی به همراه دارد. اول مدیریت چندین سرور با استفاده از یک کنسول مانیتور و دومین مزیت، صرفه جویی در هزینه و فضای اختصاص یافته در رک می باشد.
رک 7 یونیت عمق 45 پایا سیستم
/5
تومان