با ما در ارتباط باشید

021-88492331

پچ پنل چیست ؟

استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.

پچ پنل چیست ؟

انواع مختلف کابلها مانند کابل شبکه ، کابل فیبر نوری ، کابل مخابراتی ، کابل کواکسیال ، کابل HDMI و … جزء جدایی ناپذیر هر پروژه برای انتقال اطلاعات می باشند . سازماندهی و حفاظت فیزیکی صحیح از این کابلها ، از مهمترین نکات هنگام نصب و راه اندازی بستر فیزیکی پروژه می باشد. یکی از ابزار هایی که در این زمینه کمک شایانی به سازماندهی و مدیریت اصولی کابل ها می کند ، انواع پچ پنل ها هستند.

پچ پنل ها یکی از کاربردی ترین تجهیزات پسیو هستند که معمولا برای سازماندهی انواع مختلف کابلها و با هدف حفظ امنیت فیزیکی کابل ، ایجاد نظم و ترتیب ، برچسب گذاری ، دسترسی سریعتر و عیب یابی آسان تر و آرایش زیباتر کابلها در رک ، مورد استفاده قرار می گیرند. پچ پنل با وجود طراحی و عملکرد بسیار ساده خود، به بهبود سازماندهی و عملکرد یک مرکز داده یا هر محیط دیگری که دارای تجهیزات زیادی باشد ، کمک فراوانی می نماید.

انواع پچ پنل

بطور کلی ، انواع پچ پنل ها را می توان بر اساس فاکتورهای مختلفی مانند : نوع کابل ، نوع پورت ( اینترفیس پچ پنل ) ، ماژولار بودن پچ پنل ، تعداد پورت پچ پنل و … طبقه بندی نمود.

انواع پچ پنل بر اساس نوع پورت یا پریز بکار رفته در پچ پنل عبارتند از :

  1.  پچ پنل BNC
  2.  پچ پنل شبکه
  3.  پچ پنل HDMI
  4.  پچ پنل فیبرنوری
  5.  پچ پنل مخابراتی یا پچ پنل تلفنی یا ویس پنل
  6. پچ پنل A/V (مخصوص دستگاه های صوتی / تصویری)

انواع پچ پنل بر اساس ارت دار بودن کابل بکار رفته در پچ پنل عبارتند از :

  1.  پچ پنل های  Shielded 
  2.  پچ پنل های  UnShielded

پچ پنل ارت دار یا پچ پنل Shielded  دارای بدنه فلزی بدون پوشش بوده تا بتوان سیم ارت و بدنه فلزی پریز هایی که قرار است در پچ پنل به کارگرفته شوند را بصورت مستقیم به فریم پچ پنل متصل نموده و هر گونه نویز احتمالی را به چاه ارت هدایت نماییم.

در مقابل بدنه پچ پنل های UnShielded یا از جنس پلاستیک بوده و یا فلزی با پوشش رنگ ( که به صورت عایق عمل می کند) می باشند.

انواع پچ پنل بر اساس ماژولار بودن پچ پنل عبارتند از :

  1.  پچ پنل Loaded یا  PreLoaded 
  2.  پچ پنل UnLoaded  یا Modular

تفاوت پچ پنل لودد با پچ پنل آنلودد چیست ؟

تفاوت این دو نوع پچ پنل در آن است که پچ پنل loaded از ابتدا ( در کارخانه ) دارای پریز بوده و امکان تغییر این پریزها با پریز نوع دیگری نمی باشد در مقابل پچ پنل unloaded یا پچ پنل ماژولار در واقع یک فریم خالی پچ پنل می باشد که بسته به نیاز پروژه در آن مجموعه ای از پریز های مختلف را قرار می دهند.

مزیت استفاده از پچ پنل unloaded نسبت به پچ پنل لودد چیست ؟

  1. در پچ پنل unloaded می توان هر نوع پریز دلخواهی را با هر تعداد که خواستیم در کنار یک دیگر استفاده نماییم.
  2. در صورت خراب شدن یکی از پریز ها، نیاز نیست کل پچ پنل را تعویض نماییم و فقط همان یک عدد پریز خراب را عوض می کنیم. با این کار هزینه و زمان مورد نیاز برای انجام تعمیرات به حداقل رسیده و از همه مهمتر اینکه هنگام انجام فرآیند تعمیرات ، بجای اینکه کل کلاینت هایی که به پچ پنل متصل هستند غیر فعال شوند، فقط همان یک کلاینت که به پریز خراب متصل است غیر فعال خواهد شد و سایرین بدون مشکل به کار خود ادامه می دهند.

انواع پچ پنل شبکه

1- انواع پچ پنل شبکه بر اساس امکان بکارگیری همزمان کیستون های مختلف

  • پچ پنل شبکه لودد ( غیر ماژولار )
  • پچ پنل شبکه آنلودد ( ماژولار )

 

2- انواع پچ پنل شبکه بر اساس نوع کابل یا نوع کیستون :

  • پچ پنل Cat5
  • پچ پنل Cat6
  • پچ پنل Cat6A
  • پچ پنل Cat7
  • پچ پنل Cat8

 

3- انواع پچ پنل شبکه بر اساس ارت دار بودن کابل :

  • پچ پنل UTP : Unshielded Twisted Pair
  • پچ پنل STP : Shielded Twisted Pair

 

4- انواع پچ پنل شبکه بر اساس امکان هدایت جریان برق :

  • پچ پنل POE : Power Over Ethernet
  • پچ پنل شبکه غیر POE

تفاوت پچ پنل و سوئیچ

  • پچ پنل جزء تجهیزات پسیو شبکه ( Passive ) و سوئیچ جزء تجهیزات اکتیو شبکه  ( Active ) می باشند.
  • وظیفه اصلی پچ پنل شبکه : مدیریت و سازماندهی یکپارچه و منظم کابلهای متصل به تجهیزات شبکه می باشد.
  • وظیفه اصلی سوئیچ شبکه : هدایت داده های ارسالی ماشین مبدا به سمت ماشین مقصد ( با کمک مک آدرس یا آدرس IP همراه بسته ارسالی ) می باشد.
  • پچ پنل در لایه 1 ( لایه فیزیکی ) از مدل tcp/ip یا مدل OSI قرار دارد و فقط بخشی از رسانه انتقال ( بستر فیزیکی شبکه ) برای انتقال جریان داده ها ( bit stream ) می باشند.
  • برخی از مدل های سوئیچ شبکه در لایه 2 ( لایه پیوند داده ها ) و برخی در لایه 3 ( لایه شبکه یا لایه اینترنت ) از مدل tcp/ip یا مدل OSI ، فعالیت می نمایند.
  • بجز پچ پنل هوشمند و پچ پنل POE ، سایر پچ پنل ها برای انجام وظایف خود نیاز به برق ندارند در مقابل انواع سوئیچ های شبکه برای انجام وظایف خود به نیروی برق نیاز دارند.

 لطفا هرگونه پیشنهاد، انتقاد و یا اصلاحیه خود را در رابطه با مطلب فوق، به آدرس ایمیل  info@mahampardaz.com  ارسال فرمایید.

کلمات کلیدی
پچ پنل 24 پورت آنلودد ، پچ پنل فیبر نوری ، کاربرد پچ پنل در شبکه ، کاربرد patch panel ، پچ پنل تلفن ، مزایای پچ پنل ، پچ پنل unloaded
برچسب ها
استفاده از مطالب این صفحه ، تنها با قرار دادن عنوان و لینک مطلب فوق ، مجاز می باشد.
مقالات مرتبط
سوئیچ KVM چیست
سوئیچ KVM دستگاهی است که به کمک آن مدیر شبکه می تواند با فقط یک مانیتور، کیبورد و ماوس تعداد زیادی کامپیوتر و سرور را مدیریت نماید
کیستون شبکه چیست
کیستون نوعی کانکتور مادگی بوده که به عنوان یک رابط بین کابل شبکه و تجهیزات مختلف شبکه برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق کابل شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
network-cable-300
معرفی انواع کابل شبکه و نحوه سربندی کابل شبکه
پچ پنل فیبر نوری چیست
پچ پنل فیبر نوری تجهیزی است که اتصالات حساس فیبر نوری را در خود نگهداری می کند. به کار بردن این وسیله در شبکه ویژگی ها و مزایای متعددی به همراه خواهد داشت.
RACK-mount-LCD-KVM
استفاده از کنسول مانیتور دو مزیت اصلی به همراه دارد. اول مدیریت چندین سرور با استفاده از یک کنسول مانیتور و دومین مزیت، صرفه جویی در هزینه و فضای اختصاص یافته در رک می باشد.
کابل شبکه نگزنس Cat6 utp
/5
تومان